13.09.2017 15:00

Feyenoord na 15 jaar terug in Champions League

Feyenoord speelt woensdagavond de eerste groepswedstrijd van de Champions League. Daarmee keert de Rotterdamse club voor het eerst sinds vijftien jaar terug in het hoofdtoernooi van het grootste Europese clubtoernooi.

De laatste keer dat de Stadionclub meedeed het aan miljardenbal, had het toernooi nog de bijnaam het miljoenenbal: 2002/2003. Door in de play-offs het Turkse Fenerbahçe uit te schakelen, kwam Feyenoord bij Juventus, Newcastle United en Dinamo Kiev in de poule, in de derde voorronde. De Champions League kende toen namelijk nog twee poulefases. De ploeg van Bert van Marwijk won in Engeland met 0-1 en speelde thuis gelijk tegen Juventus (1-1) en Dinamo Kiev (0-0). De overige duels gingen verloren, waardoor Feyenoord laatste werd in de poule. 

In de seizoenen daarna lukte Feyenoord het niet meer om tot het hoofdtoernooi door te stoten, voornamelijk omdat het landskampioenschap achterwege bleef. Via de play-offs deed de ploeg nog wel twee verwoede pogingen, maar beide keren ging de ploeg onderuit. Eerst was Dinamo Kiev te sterk, later Beşiktaş. 

2012/2013
Dinamo Kiev - Feyenoord 2-1
Feyenoord - Dinamo Kiev 0-1

2014/2015
Feyenoord - Beşiktaş 1-2
Beşiktaş - Feyenoord 3-1

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner