14.09.2017 09:00

Vitesse hoopt na 15 jaar op Europese succes

De spelers van Vitesse vieren feest na een treffer tegen NAC. (12-08-2017)
De spelers van Vitesse vieren feest na een treffer tegen NAC. (12-08-2017)

Vitesse speelt donderdagavond de eerste groepswedstrijd van de Europa League tegen het Italiaanse Lazio Roma. Dat betekent dat de Arnhemmers voor de eerste keer sinds 2002 terugkeren in een Europees hoofdtoernooi. De wedstrijd staat gepland om 21.05 uur. 

Ook OGC Nice en SV Zulte Waregem zijn in Groep K ingedeeld. Winnen van Lazio zal bijzonder lastig worden voor de ploeg van Henk Fraser, daar de ploeg uit Rome afgelopen weekend nog het sterrenensemble van AC Milan met flinke cijfers wist te verslaan. Onder meer met Stefan de Vrij in de basis versloeg Lazio AC Milan met 4-1, door een hattrick van Ciro Immobile. Hij is dus dé speler van Lazio om in de gaten te houden.

Stunt in Bremen
Vitesse hoopt op een stunt en wil haar huid zo duur mogelijk verkopen. Daarbij kan het een voorbeeld nemen aan de Arnhemse ploeg die voor de laatste keer deelnam aan de Europa League (2002/2003). Rapid Bucureşti werd in de eerste ronde verslagen, waarna ook het toen nog hoog aangeschreven Werder Bremen over de knie werd gelegd (video onder). Tegen Liverpool weerde de ploeg zich kranig, maar uitschakeling was niet te voorkomen.

In de vijftien jaar daarna lukte het Vitesse nooit meer om tot de groepsfase van de Europa League door te stoten. Driemaal deed de club een poging via de kwalificatierondes, maar de groepsfase werd niet bereikt voor de Arnhemmers. In de voorrondes werd de afgelopen seizoenen één keer gewonnen, in 2012 tegen Lokomotiv Plovdiv. 

EL-kwalificaties 2012/2013

  • Lokomotiv Plovdiv - Vitesse 4-4
  • Vitesse - Lokomotiv Plovdiv 3-1
  • Anzhi Makhachkala - Vitesse 2-0
  • Vitesse - Anzhi Makhachkala 0-2

EL-kwalificaties 2013/2014

  • Petrolul Ploieşti - Vitesse 1-1
  • Vitesse - Petrolul Ploieşti 1-2

EL-kwalificaties 2015/2016

  • Southampton FC - Vitesse 3-0
  • Vitesse - Southampton FC 0-2

Dit jaar is Vitesse geplaatst voor het op een na grootste Europese clubtoernooi omdat het in april de beker wist te winnen ten koste van AZ. In De Kuip won FC Hollywood aan de Rijn met 2-0 door twee doelpunten van Ricky van Wolfswinkel, die inmiddels in Zwitserland actief is voor FC Basel.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner