16.09.2017 07:00

De kalender: Eredivisie-topper en Chelsea-Arsenal

Met de rubriek 'De kalender' blikken we vooruit op de wedstrijden die gepland staan in het weekend. Na een bomvol midweeks Europees programma hervatten de clubs hun weg in de nationale competities. Vooral op de zondag staan enkele krakers op het programma.

Zondag 17 september
14.30u, Chelsea FC - Arsenal FC 
Zowel Chelsea en Arsenal kwam afgelopen week in actie voor een Europees duel. The Blues hadden in eigen huis voor de Champions League totaal geen moeite met Qarabağ FK (6-0), terwijl Arsenal diep moest gaan voor het Europa League-duel met 1. FC Köln (3-1). De wedstrijd tussen de Londense ploegen staat al voor de vierde keer op het programma in 2017:

16.45u, PSV - Feyenoord
De eerste topper in de Nederlandse competitie wordt afgewerkt in Eindhoven. De ploeg van Phillip Cocu krijgt het team van Giovanni van Bronckhorst op bezoek. Feyenoord kreeg midweeks een pak slaag van Manchester City (0-4) en de vraag is in hoeverre dat meespeelt tijdens het duels met PSV. Vorig seizoen won Feyenoord beide wedstrijden, terwijl het seizoen ervoor PSV tweemaal met de winst ervandoor ging. 

2016/2017
Feyenoord - PSV 2-1
PSV - Feyenoord 0-1

2015/2016
Feyenoord - PSV 0-2
PSV - Feyenoord 3-1

17.00u, Manchester United - Everton FC
Na het duel tussen Chelsea en Arsenal kunnen de Premier League-liefhebbers blijven hangen met dit interessante duel. Daley Blind ontvangt met Manchester United het Everton van Ronald Koeman, Maarten Stekelenburg en Davy Klaassen. Wayne Rooney transfereerde deze zomer van Manchester United naar Everton, maar de meeste ogen zullen gericht zijn op Romelu Lukaku, die afgelopen zomer voor 84 miljoen euro van The Toffees naar Manchester United verkaste. Daar is de Belgische aanvaller uitstekend aan het seizoen begonnen.

21.00u, Paris Saint-Germain - Olympique Lyon
Het weekend wordt afgesloten met een fraai topduel in de Franse Ligue 1. Het kapitaalkrachtig Paris Saint-Germain ontvangt daar het Olympique Lyon van Memphis Depay en Kenny Tete, een duel tussen de koploper en de nummer drie. Neymar won met PSG nog alle wedstrijden, terwijl Lyon averij opliep door gelijk te spelen tegen Girondins Bordeaux (3-3) en Nantes (0-0). Vorig seizoen won PSG beide wedstrijden tegen Lyon met 2-1. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner