19.09.2017 08:00

Weiler ondanks meeste schoten en kansen ontslagen

Na het 2-2 gelijkspel van RSC Anderlecht op bezoek bij KV Kortrijk besloot het bestuur van Anderlecht-trainer René Weiler te ontslaan. Door tegenvallende resultaten, de ploeg won dit seizoen nog maar twee van de zeven duels, is hij aan de kant geschoven. 

Daardoor bevindt de club uit België zich in de buik van de Eerste klasse A, op negen punten van koploper Club Brugge. Ook de fans hadden stevige kritiek op het defensieve spel dat Anderlecht speelde onder Weiler, maar uit de cijfers blijkt dat niet te kloppen. De Brusselse club schoot namelijk van alle ploegen uit de Belgische competitie het meest op doel en creëerde ook de meeste mogelijkheden.

Schoten op doel

  1. Anderlecht: 102 schoten
  2. Waasland-Beveren: 87 schoten
  3. Moeskroen: 86 schoten
  4. Kortrijk: 85 schoten
  5. AA Gent: 82 schoten

Gecreëerde kansen

  1. Anderlecht 76: kansen
  2. Waasland-Beveren: 64 kansen
  3. Moeskroen: 63 kansen
  4. Kortrijk: 63 kansen
  5. AA Gent: 59 kansen

Anderlecht komt dit seizoen tot gemiddeld 16 schoten per duel, tegenover 17 doelpogingen in het vorige seizoen. Toen behaalde de ploeg echter een schotconversie van 16%, terwijl nu maar 9% van de doelpogingen in de goal verdwijnt. De vele schoten op doel van Anderlecht resulteerden niet in treffers, want in de zeven competitie-duels werd er maar acht keer gescoord. Alleen Standard Luik (4), KV Mechelen (6), AS Eupen (6) en KV Oostende (5) scoorden minder dan Paarswit.


Volg ons op Youtube, bekijk de laatste video:

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner