19.09.2017 12:00

Ingezoomd op: recordbrekende hattrickheld Dybala

Tegen Sassuolo Calcio etaleerde Paolo Dybala wederom zijn grote klasse. De aanvaller was met drie treffers verantwoordelijk voor de gehele Juventus-productie tijdens het 1-3 gewonnen duel. De Argentijn is ontzettend sterk begonnen aan dit seizoen en breekt record na record.

Beste goal-ratio
Dybala droeg tijdens het duel met Sassuolo het shirt van Juventus voor exact de honderdste keer en zijn eerste doelpunt tegen de ploeg van Timo Letschert was nummer vijftig. De aanvaller heeft dit seizoen de minste minuten nodig om tot een doelpunt te komen van alle spelers uit de vijf grootste Europese competities. Elke 37,6 minuten komt de creatieveling tot scoren en daarmee troeft hij de supersterren uit de Serie A, Bundesliga, Premier League, Ligue 1 en Primera División af.

De natuurlijke opvolger van Lionel Messi was in de Serie A al acht keer trefzeker in slechts vier duels. Daarmee staat hij uiteraard bovenaan de topscorerslijst van de Italiaanse competitie, al hijgt Lazio-aanvaller Ciro Immobile met zes treffers in de nek van de supervedette. Van de vijf grootste Europese competities is Dybala eveneens de speler die het eerst tot tien doelpunten is gekomen in alle clubwedstrijden dit seizoen (Serie A, Supercoppa en Champions League):

Clubrecord
Zijn acht doelpunten in de eerste vier duels van het nieuwe seizoen in de Serie A is eveneens een clubrecord, want nooit eerder lukte het een speler van Juventus om tijdens alle vier de eerste duels tot scoren te komen. De vrijetrappenspecialist, sinds 2015/2016 scoorde geen enkele speler vaker dan Dybala een vrije trap in de Serie A (zes keer), scoorde dit seizoen 66,7% van alle doelpunten van Juventus: tien van de vijftien treffers. Opvallend is dat de aanvaller in zijn periode bij de club uit Turijn nog nooit met zijn hoofd scoorde, maar vrijwel alles met zijn linkervoet: 49 van de 52 goals. De overige drie maakte Dybala met zijn mindere rechter.