20.09.2017 08:30

Midweekse speelkalender: topaffiches in Serie A

In veel delen van Europa is er een midweekse bekerronde ingelast deze week. Dat geldt onder meer voor Engeland (League Cup) en Nederland (KNVB beker), maar in Italië en Duitsland staat er een complete competitiespeelronde gepland, waaronder twee topaffiches voor de woensdagavond. 

Serie A
Waar AS Roma en AC Milan een relatief eenvoudig programma hebben tegen respectievelijk de promovendi Benevento Calcio en SPAL 2013 Ferrara, moeten vier andere topploegen vol aan de bak. Juventus ontvangt thuis ACF Fiorentina, terwijl SSC Napoli op bezoek gaat bij het Lazio Roma van Stefan de Vrij. Opvallend is dat Lazio al drie thuiswedstrijden op rij tegen Napoli niet wist te scoren:

  • Apr. 2017: Lazio Roma - SSC Napoli: 0-3
  • Feb. 2016: Lazio Roma - SSC Napoli: 0-2
  • Jan. 2015: Lazio Roma - SSC Napoli: 0-1

Hieronder het volledige programma in de Serie A:

Bundesliga
Dinsdagavond speelde Bayern München op bezoek bij FC Schalke 04. Der Rekordkampioen versloeg Die Königsblauen vrij eenvoudig met 0-3. Peter Bosz gaat woensdagavond met Borussia Dortmund op bezoek bij het Hamburger SV van de geblesseerde Rick van Drongelen. Bosz startte dit seizoen uitstekend en evenaarde (net als in 2001/2002) een clubrecord, door in de eerste vier speelrondes zonder tegentreffer te blijven. Mocht Dortmund tegen Hamburger SV wederom geen treffers krijgen, heeft de ploeg van Bosz het record alleen in handen. 

KNVB beker
Uiteraard wordt er ook om de KNVB beker gevoetbald. Dinsdagavond stuntten Kozakken Boys en GVVV door de profs van respectievelijk De Graafschap en FC Dordrecht uit te schakelen. Wellicht lukt VVSB dat woensdagavond ook bij SC Telstar of nog spectaculairder zou zijn als AVV Swift bekerwinnaar Vitesse of Scheveningen de ploeg van Ajax-trainer Marcel Keizer verslaat. Landskampioen Feyenoord komt woensdagavond eveneens in actie, zij spelen om 20.45 uur een thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner