21.09.2017 13:00

Excellerende Mertens komt tot sublieme cijfers in 2017

Dries Mertens is samen met Ivan Perišić de enige speler van de vijf grote Europese topcompetities die meer dan tien doelpunten heeft gemaakt én tien assists heeft gegeven in heel 2017. Woensdagavond etaleerde hij met een fenomenale goal wederom zijn grote klasse.

De Belgische aanvaller zag Stefan de Vrij van opponent Lazio Roma de 1-0 maken, waarna ploeggenoten Kalidou Koulibaly en José Callejon Napoli op 2-1 zette. Daarna stal Mertens de show met een prachtige treffer. Aanvankelijk stuitte de dribbelaar nog op Lazio-doelman Thomas Strakosha, maar in de rebound had hij vanuit de draai en een onmogelijke hoek een prachtige oplossing: een fraaie lob.

Het betekende alweer zijn zesde van dit seizoen in vijf Serie A-duels en zijn zeventiende van heel 2017. Mertens begon veel te scoren toen hij bij toeval in de spits werd geposteerd, omdat oud-Ajacied Arkadiusz Milik langdurig geblesseerd raakte begin vorig seizoen. Daardoor eindigde de voormalig PSV'er in 2016/2017 op 28 treffers in de competitie. Dat betekent dat de creatieve Belg in 40 duels, sinds de start van het vorige seizoen, inmiddels al 34 doelpunten heeft gemaakt. Samen met Edin Džeko en Ciro Immobile is hij de enige speler die over 2017 meer dan twintig goals maakte in de Serie A. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner