25.09.2017 09:00

Robben buitenlandse topscorer van Bayern München

Arjen Robben scoorde vrijdagavond de 2-0 tegen VfL Wolfsburg (duel eindigde in 2-2). Het betekende alweer de 92e Bundesliga-treffer van de Nederlandse dribbelaar. Daarmee evenaarde de vleugelaanvaller twee records.

Door de treffer kwam de vedette van het Nederlands elftal op gelijke hoogte met Willi Lippens als Nederlandse topscorer in de Bundesliga. Robben scoorde al zijn treffers in het shirt van Bayern München. Lippens speelde vanaf 1968 tot en met 1979 in de Duitse competitie en kwam uit voor Rot-Weiss Essen en Borussia Dortmund. Op de derde plaats staat Ajacied Klaas-Jan Huntelaar, die namens FC Schalke 04 tot 82 doelpunten kwam. 

  1. Arjen Robben 92 goals
  2. Willi Lippens 92 goals 
  3. Klaas-Jan Huntelaar 82 goals

Daarnaast kwam Robben op gelijke hoogte met Giovane Élber als meest productieve buitenlander in het shirt van Der Rekordmeister. De Braziliaanse aanvaller had daar drie wedstrijden minder voor nodig: 169 Bundesliga-duels. Bij een volgende treffer van Robben in de Bundesliga heeft hij beide records alleen in handen, al zit Robert Lewandowski hem met 84 doelpunten op de huid. Het zal niet lang duren of de Poolse spits maakt de meeste goals in de Bundesliga voor Bayern München als buitenlandse speler.  

  1. Arjen Robben: 92 goals
  2. Giovane Élber: 92 goals
  3. Claudio Pizarro: 87 goals
  4. Robert Lewandowski: 84 goals
  5. Roy Makaay: 78 goals

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner