28.09.2017 14:30

Unieke valse start Duitse clubs in Europese campagne

De Duitse clubs die dit seizoen Europees voetbal spelen, zijn historisch slecht aan het seizoen begonnen. Er werden pas twee van de dertien duels gewonnen in alle Europese wedstrijden. Dat is de slechtste start ooit voor clubs uit Duitsland.

In de Champions League zitten Borussia Dortmund, Bayern München en RB Leipzig. Het Borussia Dortmund van Peter Bosz verloor het eerste groepsduel met 3-1 uit bij Tottenham Hotspur, terwijl dinsdagavond Real Madrid met 1-3 te sterk was. Bayern München ging dinsdagavond met 3-0 onderuit bij Paris Saint-Germain. Ook RB Leipzig kon de eer niet redden: zijn speelden 1-1 tegen AS Monaco en verloren met 2-0 van Beşiktaş. Robben en Bayern München wonnen alleen het thuisduel met RSC Anderlecht: 3-0

De Duitse clubs in de Europa League (Hertha BSC, 1899 Hoffenheim en 1. FC Köln) doen het niet veel beter. In de groepsfase wisten zij alledrie niet te winnen in de eerste speelronde. Hoffenheim verloor met 1-2 van Sporting Braga, terwijl FC Köln met 3-1 haar meerdere moest erkennen in Arsenal FC en Hertha BSC bleef steken op 0-0 tegen Athletic Bilbao.

Naast het enige gewonnen duel van Bayern München, stapte ook SC Freiburg eenmaal als winnaar van het veld. In de derde voorronde van de Europa League werd in eigen huis NK Domžale met 1-0 verslagen, al ging het in de return alsnog fout. De ploeg uit Slovenië won in eigen stadion met 2-0 en knikkerde zo het Duitse Freiburg uit het Europese toernooi. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner