28.09.2017 16:30

Ancelotti weg bij Bayern met matige cijfers in CL

Carlo Ancelotti is weg bij Bayern München. Hij moet het veld ruimen vanwege matige resultaten. Vooral in de Champions League haalde de 58-jarige Italiaan geringe cijfers met Bayern München. De oefenmeester kreeg bovendien een berg van kritiek over zich heen vanwege het passeren van Arjen Robben, Mats Hummels en Franck Ribéry tegen Paris Saint-Germain. Willy Sagnol, de assistent van Ancelotti, neemt aankomend weekend tegen Hertha BSC de honneurs waar. 

Matig in Europa
Ten opzichte van zijn collega's tot en met het seizoen 2008/2009 (toen de vorige crisis heerste onder Jürgen Klinsmann) doet Ancelotti het voor Bayern-begrippen bijzonder slecht in de Champions League. Sinds negen seizoenen haalde geen enkele voorganger zo'n laag winstpercentage als de Italiaanse keuzeheer: 58,3%. Klinsmann en Louis van Gaal deden het met respectievelijk 60% en 61,9% net iets beter. 

Jupp Heynckes en Pep Guardiola (de voorganger van Ancelotti) hadden meer succes in de Champions League. Onder eerstgenoemde werd tweemaal de finale behaald met een winstpercentage van 73%, terwijl Guardiola driemaal strandde in de halve finale. De Spaanse trainer kwam tot een winstpercentage van 66,7% in het miljardenbal. Bovendien speelden Guardiola en Heynckes beduidend meer wedstrijden in de Champions League met Bayern München. 

Degelijk in Bundesliga
In de Bundesliga deed Ancelotti het niet zo beroerd. Met Bayern München pakte hij vorig seizoen de titel, maar sinds de zomer gaat het stroever. Der Rekordmeister kwam in de eerste zes duels maar tot vier overwinningen. Afgelopen weekend speelde de club met 2-2 gelijk tegen het VfL Wolfsburg van Paul Verhaegh en Riechedly Bazoer, terwijl eerder met 2-0 werd verloren bij 1899 Hoffenheim.

Onder Ancelotti behaalde Bayern München een winstpercentage van 72,5%. Dat was een stuk minder dan Guardiola, die maar liefst 80,3% van zijn Bundesliga-wedstrijden wist te winnen. Ook Heynckes deed het met 76,2% beter, zijn interim-periode daargelaten. Van Gaal en Klinsmann presteerden slechter in de Duitse competitie. De Nederlandse trainer kwam tot een winstpercentage van 56,3%, wat nog altijd iets beter was dan de 55% waarmee Klinsmann afsloot.

Naar AC Milan?
Overigens is de kans aanwezig dat Ancelotti trainer wordt bij AC Milan. De Italiaanse club onderging afgelopen zomer een enorme metamorfose met ontzettend veel spelerswisselingen. De club trok de portemonnee voor meerdere vedettes, onder wie Leandro Bonucci. Echter, de resultaten bleven uit en dus ligt trainer Vicenzo Montella onder vuur. Ancelotti, die tussen 2001 en 2008 al grote successen boekte met de club, kan terugkeren naar zijn oude liefde. Als speler was hij ook vijf seizoenen actief in Milaan. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner