17.10.2017 10:00

Til tiener met meeste minuten dit Eredivisie-seizoen

Guus Til is de tiener in de Eredivisie die de meeste minuten maakte in het huidige seizoen. De aanvallende middenvelder, die maandag zijn contract tot en met de zomer van 2022 verlengde, deed in alle wedstrijden mee en kwam tot 703 van de mogelijke 720 minuten.

Alle wedstrijden stond Til in de basis en alleen in het duel met PSV (3-2 verlies) werd de AZ-speler naar de kant gehaald. De in Samfya (Zambia) geboren negentienjarige speler blijft met zijn 703 minuten Martin Ødegaard nipt voor. De Noorse middenvelder van sc Heerenveen speelde slechts 3 minuten minder: 700. Ødegaard, die dit seizoen wordt gehuurd van Real Madrid, is daarmee de eerste achttienjarige op de lijst van tieners met de meeste minuten. Manu García (689 minuten), Matthijs de Ligt (664 minuten) en Sherel Floranus (630 minuten) completeren de top vijf. 

Pierie jongste, Sparta goed vertegenwoordigd
Kik Pierie is met zijn zeventien jaar de jongste speler in de top tien. De centrale verdediger van sc Heerenveen speelde dit seizoen zes wedstrijden en kwam in totaal tot 487 minuten in de Eredivisie. Naast Floranus staan ook George Dobson, Ragnar Ache en Julian Chabot van Sparta Rotterdam in de top tien. Zij stonden respectievelijk 440 minuten, 379 minuten en 373 minuten op het veld dit seizoen. De Belgische verdediger Wout Faes sluit de top tien af met 360 minuten.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner