04.11.2017 20:30

Bosz na sterke start in diep dal met Dortmund

Na een zeer voortvarend begin van Peter Bosz bij Borussia Dortmund zit de ploeg momenteel in een flinke dip. De Duitse grootmacht kwam woensdagavond niet verder dan 1-1 tegen APOEL Nicosia en verloor zaterdag met 1-3 van Bayern München.

Daardoor won Dortmund al zes duels op rij niet in de competitie en in Europees verband. In het voorlaatste Champions League-duel speelde de ploeg ook tegen de kampioen van Cyprus. In het Neo GSP Stadium (Nicosia) hielden beide ploegen elkaar eveneens in evenwicht (1-1). Daarnaast verloor het ook nog eens drie van de vier laatste wedstrijd in de Bundesliga en speelde het eenmaal gelijk. De ploeg van Peter Bosz snakt naar een zege.

De laatste vijf wedstrijden van Dortmund:

  • APOEL Nicosia - Borussia Dortmund 1-1
  • Borussia Dortmund - RB Leipzig 2-3
  • Eintracht Frankfurt - Borussia Dortmund 2-2 
  • Hannover 96 - Borussia Dortmund 4-2
  • Borussia Dortmund - APOEL Nicosia 1-1 
  • Borussia Dortmund - Bayern München 1-3

Door de twee gelijke spelen tegen de Cyprioten is er nog slechts een theoretische kans dat Borussia Dortmund in de Champions League overwintert. De ploeg heeft twee punten, waardoor koploper Tottenham Hotspur met tien punten niet meer is in te halen. Real Madrid, de nummer twee van de poule, verzamelde zeven punten en kan dus nog worden achterhaald. Al lijkt de derde plaats, welke recht geeft op het spelen van de Europa League na de winterstop, een realistischer doel. Dan moet de ploeg wel APOEL Nicosia achter zich weten te houden. 

Record begin dit seizoen
En dat terwijl Peter Bosz zo voortvarend begon met zijn nieuwe ploeg. Na de 5-0 zege op 1. FC Köln evenaarde de ploeg namelijk een oud record. Voor de tweede keer in de clubhistorie hield Borussia Dortmund de nul gehouden in de eerste vier wedstrijden van de Bundesliga. In het seizoen 2001/2002 opende Borussia Dortmund eveneens met vier wedstrijden zonder tegentreffer.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner