02.11.2017 11:30

De kalender: kolossale affiches in de Premier League

Met de rubriek 'De kalender' blikken we vooruit op de wedstrijden die gepland staan in het daaropvolgende weekend. Na de midweekse Europese wedstrijden staan er in de nationale competities weer prachtige duels op het programma. Vooral in de Premier League wachten er wedstrijden tussen topploegen.

Zaterdag 4 november
18.30u: Borussia Dortmund - Bayern München
Het weekend vol topduels start zaterdagavond met een heel fraai affiche in Duitsland, de twee bovenste ploegen treffen elkaar. Het Borussia Dortmund van Peter Bosz zal tegen Bayern München uit het dal willen klimmen. De ploeg won al vijf duels op rij niet in de Bundesliga en Champions League. Het duel is ook een strijd tussen beide MVP's uit de Bundesliga. Beide ploegen stonden eerder dit seizoen al tegenover elkaar, in de strijd om de Duitse Supercup. Der Rekordmeister won vlak na de zomer via strafschoppen. 

20.45u: FC Barcelona - Sevilla FC
Ook op zaterdagavond staat het duel Barcelona - Sevilla gepland. De Catalanen zijn het seizoen uitstekend begonnen en staan fier bovenaan in de Primera División. De voorsprong op Valencia CF is vier punten, terwijl daarachter aartsrivaal Real Madrid volgt op acht punten. Sevilla staat op de vijfde plek, met negen punten achterstand. De laatste jaren hebben de Sevilianen het bijzonder lastig in Camp Nou, want in 2002 werd Barcelona voor het laatst verslagen: 0-3. Sindsdien is Barcelona heer en meester tegen Sevilla in eigen huis:

  • Duels: 14
  • Winst: 12
  • Gelijk: 2
  • Verlies: 0 

Zondag 5 november
15.15u: Manchester City - Arsenal FC
Arsenal kijkt met een jaloerse blik naar de opponent van zondag. Pep Guardiola laat The Citizens draaien als een geoliede machine, iets wat Arsène Wenger eveneens dolgraag wil bereiken. De laatste seizoenen gaat het echter zeer stroef bij The Gunners, ook dit seizoen lijkt de ploeg niet bij machte om mee te strijden voor de prijzen. Arsenal heeft na tien duels al een achterstand van negen punten op Manchester City en staat op een vijfde plek in de Premier League. De ploeg van Guardiola is al drie duels ongeslagen tegen Arsenal in de competitie:

  • 2016/2017: Arsenal FC - Manchester City 2-2
  • 2016/2017: Manchester City - Arsenal FC 2-1 
  • 2015/2016: Manchester City - Arsenal FC 2-2 

17.30u: Chelsea FC - Manchester United
Na Manchester City - Arsenal trappen Chelsea en Manchester United in de Premier League af. Laatstgenoemde club staat op een tweede plaats in de Premier League en moet winnen van The Blues om in het kielzog te blijven van de stadsgenoot. De achterstand bedraagt nu al vijf punten, terwijl regerend kampioen Chelsea een gat van negen punten met koploper Manchester City moet zien te dichten. Manchester United weet dat het een lastige klus wordt om te winnen in Londen, het lukte de ploeg al vier duels op rij niet meer:

  • 2016/2017: Chelsea FC - Manchester United 4-0
  • 2015/2016: Chelsea FC - Manchester United 1-1
  • 2014/2015: Chelsea FC - Manchester United 1-0
  • 2013/2014: Chelsea FC - Manchester United 3-1

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner