05.11.2017 09:00

Dortmund favoriete tegenstander van scorende Robben

Met elf treffers is Borussia Dortmund de ploeg waartegen Arjen Robben het vaakst heeft gescoord in zijn carrière. Zaterdagavond maakte de vleugelaanvaller van Bayern München de openingstreffer tegen de ploeg van Peter Bosz.

Op karakteristieke wijze verschalkte Robben Dortmund-doelman Roman Bürki door de bal met veel gevoel in de verre hoek te krullen. Het was het startsein voor een goede wedstrijd van Bayern München, dat uiteindelijk met 1-3 wist te winnen van de rivaal. Robben scoorde zijn elf treffers tegen Dortmund allemaal in het shirt van Der Rekordmeister. Namens PSV trof hij Die Borussen in de Champions League, maar scoren deed hij begin deze eeuw niet tegen die club.

Dortmund is eveneens de ploeg waar de voormalig PSV'er het vaakst tegen speelde: 21 wedstrijden. Ook tegen VfL Wolfsburg maakte de 33-jarige linkspoot elf treffers in zijn loopbaan, maar daar had hij drie duels minder voor nodig (18 duels). Dubbele cijfers in doelpunten haalt Robben ook tegen Hamburger SV, terwijl Werder Bremen, Hertha BSC en 1. FSV Mainz 05 ook fijne tegenstanders zijn voor de recent afgezwaaide Oranje-international.  

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner