14.11.2017 12:00

Historische hattrick voor imponerende Dembélé

Met drie goals in elf minuten maakte Moussa Dembélé een historische hattrick. De aanvaller van Celtic schitterde op fenomenale wijze bij Jong Frankrijk, in het EK kwalificatieduel op bezoek bij de leeftijdsgenoten van Slovenië. Het was de snelste hattrick voor een Jong Frankrijk-speler in vijftien jaar.

De thuisploeg kwam via Milan Tučić op een 1-0 voorsprong, maar Dembélé nam vervolgens zijn ploeg bij de hand. In een tijdsbestek van elf minuten ramde hij Jong Frankrijk naar een 1-3 voorsprong. Dat bleek ook de eindstand, waardoor de Fransen zonder punten verspilling leider blijven in Groep 9 van de kwalificatie. De eerste goal van Dembélé kwam vanaf de strafschopstip om vervolgens van dichtbij de tweede binnen te schieten. Zijn derde was veruit de mooiste van de avond:

Met zijn imponerende optreden bevestigde de 21-jarige aanvaller eens te meer zijn ongenaakbare talent. Dembélé werd opgenomen in de voorselectie van het Franse nationale elftal, maar werd niet definitief opgeroepen door bondscoach Didier Deschamps. Het was is wachten tot de Celtic-spits zijn debuut gaat maken voor de hoofdmacht. In zeven wedstrijden voor de Franse beloftenploeg scoorde Dembélé vijf keer. De vlugge technicus werd in Frankrijk over het jaar 2016 benoemd tot Best -21 Player of the Year.