21.11.2017 12:35

VIDEO: Mijlpaal Huntelaar voor Ajax

Klaas-Jan Huntelaar heeft zaterdagavond tegen NAC een bijzondere mijlpaal bereikt. De spits kwam als invaller binnen de lijnen, waardoor hij zijn 150ste wedstrijd voor Ajax speelde. The Hunter scoorde ook nog in zijn jubileumwedstrijd.

In die 150 wedstrijden was Huntelaar goed voor 134 doelpunten. Zijn beste jaar in Amsterdam was het seizoen 2007/2008. Huntelaar maakte in dat seizoen 33 competitiedoelpunten, genoeg voor de topscorerstitel van de Eredivisie. Dit seizoen staat de teller nog op 5 doelpunten.

Ajax maakte een fraaie compilatie van Huntelaar in het Ajax-shirt. In de winterse transferperiode van het seizoen 2005/2006 kwam hij over van sc Heerenveen, waarna hij 4 jaar later de droomtransfer maakte naar Real Madrid. Via vervolgens AC Milan en Schalke04 keerde Huntelaar afgelopen zomer weer terug bij Ajax.

Favoriete tegenstander
De meeste doelpunten in de Eredivisie maakte Huntelaar  tegen Heracles Almelo: 11 goals. Maar dat is niet zijn favoriete tegenstander in het shirt van Ajax. De spits maakte de meeste doelpunten tegen aartsrivaal Feyenoord. In De Klassieker was Huntelaar goed voor 9 goals. Tegen geen enkele andere ploeg maakte Huntelaar zoveel doelpunten voor Ajax als tegen Feyenoord.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner