21.11.2017 22:40

Feyenoord vestigt Nederlands record in de CL

Met de nederlaag tegen Manchester City (1-0) verloor Feyenoord ook de vijfde groepswedstrijd in de Champions League. Met nul punten uit vijf duels vestigen de Rotterdammers een negatief Nederlands record.

Sinds de oprichting van de Champions League in 1992 kwamen Ajax, PSV, AZ, Willem II, FC Twente en Feyenoord in actie. Het gebeurde nog niet eerder dat een Nederlandse club de eerste vijf wedstrijden van het toernooi verloor. Willem II verloor in het seizoen 1999/2000 wel de eerste vier wedstrijden, maar pakte in de vijfde wedstrijd een punt tegen Spartak Moskou (1-1). Feyenoord is daar niet in geslaagd tegen Manchester City.

Willem II, dat onder leiding stond van Co Adriaanse, pakte ook in de laatste groepswedstrijd nog een punt. Tegen Girondins Bordeaux werd met 0-0 gelijk gespeeld, waardoor de Tilburgers het Champions League-avontuur afsloten met twee behaalde punten. Feyenoord moet in de laatste wedstrijd, thuis tegen Napoli, winnen om de groepsfase niet af te sluiten als slechtst presterende Nederlandse club in de Champions League-groepsfase.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner