22.11.2017 09:00

Ronaldo evenaart 20 jaar oud huzarenstukje

Cristiano Ronaldo scoorde dinsdagavond tegen APOEL Nicosia twee treffers. Dat betekende dat de vedette van Real Madrid in alle de vijf speelrondes dit Champions League-seizoen op het scorebord terechtkwam. Dat gebeurde twintig jaar geleden voor het laatst en Ronaldo is pas de derde speler die het kunststukje flikt. 

Rebrov
In het seizoen 1997/1998 scoorde de Oekraïense voetballer Serhiy Rebrov namens Dinamo Kiev in de eerste vijf wedstrijden van het miljardenbal, waaronder twee doelpunten tegen PSV. In het tweeluik met FC Barcelona en de thuiswedstrijd tegen Newcastle United vond Rebrov eveneens het net. Met zijn treffers was hij mede verantwoordelijk dat Dinamo Kiev groepswinnaar werd.

Del Piero
Twee seizoenen daarvoor was de Italiaan Alessandro Del Piero de eerste speler die tijdens de eerste vijf wedstrijden van de Champions League wist te scoren. De spits van Juventus scoorde zijn doelpunten tegen Borussia Dortmund, FCSB (voormalig Steaua Boekarest) en Rangers FC. Dat gebeurde in het seizoen dat Juventus de finale van Ajax wist te winnen, na strafschoppen.

Ronaldo
Ronaldo werd vorig seizoen de topscorer van de Champions League en staat ook dit seizoen bovenaan de lijst. Een seizoen geleden scoorde hij tien van de twaalf treffers in de laatste vier wedstrijden van de hele Europese campagne. Tijdens de eerste acht duels kwam hij slechts tweemaal tot scoren. Dit seizoen is hij uitstekend begonnen aan het Europese seizoen, ondanks zijn matige productie in La Liga. In de eerste vijf wedstrijden scoorde hij liefst acht maal

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner