22.11.2017 21:00

Hazard meest trefzekere Belg ooit in de CL

Eden Hazard scoorde tegen Qarabağ FK (0-4 winst) zijn achtste treffer ooit in de Champions League. Daarmee is de dribbelaar van Chelsea de meest trefzekere Belgische speler in het miljardenbal ooit, geen landgenoot scoorde zo vaak als Hazard.

Na 21 minuten schoot de vedette van Chelsea een strafschop tegen de touwen. Daarmee scoorde Hazard in de laatste drie Champions League-duels. Een fraaie productie van de 26-jarige buitenspeler. Tijdens de vorige negentien wedstrijden scoorde Hazard namelijk ook drie doelpunten. Een kwartier na zijn treffer was Hazard aangever bij de 2-0, welke werd afgerond door de Braziliaan Willian.

Het was voor Hazard de eerste keer dat hij in één Champions League-wedstrijd als doelpuntenmaker en assistgever het duel eindigde. Nooit eerder lukte het Hazard om beide acties binnen negentig minuten te produceren. De overwinning van Chelsea betekende plaatsing voor de laatste zestien ploegen in het grootste Europese toernooi.