24.11.2017 12:30

De kalender: toppers in Spanje, Frankrijk, Rusland

Met de rubriek 'De kalender' blikken we vooruit op de wedstrijden die gepland staan in het daaropvolgende weekend. Na de midweekse Europese speelronde weer een heerlijk week programma. Zo treft Peter Bosz met Dortmund de eeuwige rivaal Schalke en moet FC Barcelona op bezoek bij nummer twee Valencia CF. Kortom, een hoop krakers van jewelste.

Zaterdag 25 oktober
15.30u: Borussia Dortmund - FC Schalke 04
Bosz staat nu al met de rug tegen de muur. Schalke 04 kan het laatste zetje geven in de Kohlenpott-derby. De derby is altijd enorm beladen en een wedstrijd op zich. Het is Bosz geraden dat hij hier met een zege van het veld stapt, anders lijkt het erop dat de oefenmeester zijn koffers kan pakken. En dat terwijl hij nog uitstekend begon en een fraai record pakte. Inmiddels wacht de ploeg al vijf duels op een Bundesliga-zege. Dortmund is de laatste vijf wedstrijden tegen Schalke 04 echter ongeslagen. De Königsblauen wonnen in 2014 voor het laatst met 2-1

18.30u: Liverpool FC - Chelsea FC
Georginio Wijnaldum staat met zijn ploeg voor een fantastische wedstrijd. De middenvelder van Oranje ontvangt de huidig landskampioen, dat in het huidige seizoen een stuk minder presteert. De achterstand op koploper Manchester City bedraagt negen punten voor Chelsea. Liverpool volgt dan weer op drie punten van de Londenaren. Om niet verder achterop te raken is winnen het devies voor beide ploegen. The Reds verloren al vijf wedstrijden niet van Chelsea in de Premier League.

Zondag 26 oktober
20.45u: Valencia CF - FC Barcelona
De twee hoogstgeklasseerde ploegen uit de Primera División treffen elkaar zondagavond. In het geval van Valencia CF is dat bijzonder te noemen, daar de ploeg een aantal jaar ergens in de middenmoot bungelde. Dit seizoen is echter alles anders, want Los Che Els Taronges is de enige ploeg die in het spoor kan blijven van FC Barcelona. De achterstand bedraagt vier punten. Bij winst van kan Valencia de eerste ploeg worden die weet te winnen van Barça dit seizoen. De mannen van Ernesto Valverde wonnen elf van de twaalf competitie-duels. Vorig jaar eindigde het in 2-3 voor de bezoekers in Estadio de Mestalla.

21.00u: AS Monaco - Paris Saint-Germain
AS Monaco werd vorig jaar overtuigend kampioen, maar vanwege de goede prestaties werden meerdere spelers verkocht. Zodoende heeft de ploeg kwalitatief een jasje uitgedaan, al staat het momenteel op een keurige tweede plaats. Dit seizoen heerst Paris Saint-Germain echter in de Ligue 1. De ploeg van Unai Emery won elf keer en speelde tweemaal gelijk. Mocht Monaco in de titelrace willen blijven, mag het niet verliezen. De achterstand loopt dan op naar negen punten. 

Maandag 27 oktober
17.30u: Spartak Moskou - Zenit St. Petersburg
Op maandag wacht er nog een toetje voor de echte liefhebber. De twee grootste ploegen van Rusland staan dan tegenover elkaar. Van tevoren dacht vrijwel iedereen dat Zenit dit seizoen de titel zou pakken, maar de ploeg staat op een tweede plaats achter het verbazingwekkend goed presterende Lokomotiv Moskou. Spartak Moskou, de ploeg van Quincy Promes, staat op een vierde plaats op vier punten achterstand op Zenit. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner