30.11.2017 09:00

Sterling vaak late reddingsboei voor Man City

Raheem Sterling scoorde dit seizoen acht van zijn dertien treffers in de laatste tien minuten, waarvan vier duels uitmondden in een overwinning. Daarmee is de razendsnelle buitenspeler van Manchester City bijzonder belangrijk.

Dat deed de vleugelaanvaller onder meer woensdagavond tegen Southampton. Nadat Kevin De Bruyne zijn ploeg op 0-1 had geschoten, maakte Oriol Romeu de gelijkmaker namens de bezoekers. De ploeg van Mauricio Pellegrino leek op te stevenen op een gelijkspel, totdat Sterling van zich liet spreken. In blessuretijd schoot hij Manchester City op 2-1 en bezorgde hij zijn ploeg de zege. In totaal zorgde de Engelsman in vier duels voor een zege met zijn late treffer. Onder meer ook tegen Feyenoord in de Champions League.

• Manchester City - Southampton 2-1 (Premier League)
  • AFC Bournemouth - Manchester City 1-2 (Premier League)
  • Huddersfield Town - Manchester City 1-2 (Premier League)
  • Manchester City - Feyenoord 1-0 (Champions League)

Man City evenaart record
Door de overwinning tegen Southampton heeft Manchester City dertien van de veertien Premier League-duels gewonnen. Dat is een evenaring van het nationale record dat stamt uit het seizoen 1960/1961. In dat seizoen bereikte Tottenham Hotspur, dat later dat seizoen kampioen werd, eenzelfde prestatie. Spurs verloor op 12 november 1960 in de zestiende speelronde de eerste wedstrijd. Manchester City moet nog twee duels winnen om het record in eigen handen te krijgen.