01.12.2017 12:45

De kalender: Napoli - Juventus en Arsenal - Man Utd

Met de rubriek 'De kalender' blikken we vooruit op de wedstrijden die gepland staan in het daaropvolgende weekend. In Portugal treffen Porto en Benfica elkaar, terwijl ook Napoli en Juventus, Arsenal en Manchester United met elkaar de strijd aangaan.

Vrijdag 1 december
20.45u SSC Napoli - Juventus
Vanavond moet het gebeuren voor Napoli. De ploeg van Maurizio Sarri kan Juventus, de directe concurrent en Serie A-heerser van de afgelopen seizoenen, op grote afstand zetten. De Napolitanen gaan aan de leiding in de Italiaanse competitie, de Oude Dame volgt op vier punten. Bij winst pakte Napoli dus een ruime voorsprong ten opzichte van de kampioen van de afgelopen zes jaar. De ploeg van Dries Mertens hunkert naar een nieuwe titel, de eerste sinds 1990. 

21.00u FC Porto - SL Benfica
Koploper in de Primeira Liga is FC Porto, met 32 punten. Daaronder volgt het Sporting Lissabon van Bas Dost, terwijl SL Benfica zich op plaats drie bevindt. De achterstand van Benfica op Porto is momenteel drie punten, dus bij winst in Estádio do Dragão komt het op gelijke hoogte met de rivaal. Uiteraard wil Porto het gat vergroten naar zes punten. De Dragões hebben een sterke recente geschiedenis tegen Benfica, want de laatste vijf duels gingen niet verloren. Al was het elke wedstrijd heel nipt:

  • SL Benfica - FC Porto 1-1
  • FC Porto - SL Benfica 1-1
  • SL Benfica - FC Porto 1-2
  • FC Porto - SL Benfica 1-0
  • SL Benfica - FC Porto 0-0

Zaterdag 2 december
18.30u Arsenal FC - Manchester United
Op zaterdag staat hét duel van dit weekend op het programma. De absolute grootmachten van begin deze eeuw hebben de afgelopen seizoenen de concurrentie flink zien toenemen. Daardoor is het alweer vier seizoenen geleden dat Arsenal of Manchester United kampioen werd. Het is de langste reeks in de geschiedenis van de Premier League dat Arsenal of Manchester United geen kampioen werd.

In 2004/2005 en 2005/2006 werd Chelsea tweemaal kampioen en voorkwam het dat of Arsenal of Manchester United de titel pakte. Sinds de oprichting va de Premier League was twee seizoenen de langste reeks, op de huidige reeks van vier niet gewonnen titels van Arsenal en Manchester United na. Vorig seizoen eindigde het in 2-0 voor The Gunners. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner