08.12.2017 13:00

De kalender: Manchester derby en topper in Serie A

Met de rubriek 'De kalender' blikken we vooruit op de wedstrijden die gepland staan in het daaropvolgende weekend. Real Madrid wacht een lastige opgave, Juventus treft voor de tweede week op rij de koploper en in Engeland staan er twee grote stadsderby's op het programma. 

Zaterdag 9 december
16.15 uur: Real Madrid - Sevilla FC
Zowel Real Madrid als Sevilla FC heeft na veertienspeelrondes 28 punten verzameld. Daarmee staan de ploegen op respectievelijk de vierde en vijfde positie. Vooral voor de Koninklijke is die prestatie volledig ondermaats. De achterstand op koploper FC Barcelona is inmiddels opgelopen tot acht punten. Om deze niet verder te laten groeien, moet de ploeg thuis winnen van Sevilla. De laatste twee seizoenen gebeurde dat zeer overtuigend. 

  • Real Madrid - Sevilla FC 4-1
  • Real Madrid - Sevilla FC 4-1

20.45 uur: Juventus - Inter
Na de zege van Juventus op Napoli (1-0) vorige week, nam Inter het stokje als leider over van de Napolitanen. Zodoende treft Juventus voor de tweede week op rij de koploper van de Serie A. De Oude Dame kende wat hobbels bij de start van dit seizoen, maar inmiddels zijn deze gladgestreken. Van de laatste zeven Serie A-duels werden er namelijk zes gewonnen. Inter blaakt helemaal van zelfvertrouwen, daar de ploeg dit seizoen nog geen enkele keer met een nederlaag van het veld stapte. Voordeel voor Inter is dat het geen Europees programma heeft, dus elk weekend fris en fruitig aan de aftrap staat.

Zondag 10 december
15.15 uur: Liverpool FC - Everton FC
Als opwarmertje voor de Manchester derby spelen Liverpool FC en Everton FC een tiental kilometer verderop de Merseysidederby. Everton, waar Ronald Koeman onlangs werd ontslagen, draaide aanvankelijk bijzonder slecht in de Premier League, maar de laatste twee duels werden allebei gewonnen. The Toffees willen deze reeks doorzetten, terwijl Georiginio Wijnaldum met Liverpool daar een stokje voor wil steken.

Liverpool FC is met Arsenal FC, Chelsea FC en Tottenham Hotspur verwikkeld in een hevige strijd voor een Champions League-ticket. Winnen lijkt lastig te worden voor Everton, want deze eeuw won de ploeg nog niet op Anfield, in 1999 gebeurde dat voor het laatst. Kevin Campbell werd met de enige treffer van het duel matchwinner.

17.30 uur: Manchester United - Manchester City
Hét affiche van de Europese velden is natuurlijk de derby uit Manchester. Beide ploegen draaien fenomenaal goed in de Premier League, waarbij vooral alle grote clubs likkebaardend kijken naar de wekelijkse parade die The Citizens op de mat leggen. De ploeg van Pep Guardiola is als koploper bezig aan een ultiem seizoen en heeft stadgenoot United al op een straatlengte achterstand gezet.

José Mourinho en zijn mannen staan weliswaar op een tweede plaats, de achterstand bedraagt al acht punten. Na dit weekend kunnen dat er dus elf zijn, maar voor de spanning in de titelstrijd zou een thuisoverwinning van The Mancunians prachtig zijn. Met slechts één zege uit de laatste vijf onderlinge duels is Manchester City niet heel denderend bezig tegen de aartsrivaal. Manchester United won tweemaal en ook twee keer eindigde het duel gelijk.

  • Manchester City - Manchester United 0-0
  • Manchester United - Manchester City 0-1
  • Manchester City - Manchester United 1-2
  • Manchester United - Manchester City 0-0
  • Manchester United - Manchester City 4-2

Zondagmiddag is eveneens de topper in de Eredivisie tussen Ajax en PSV. Alles over dat duel lees je hier.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner