12.12.2017 11:30

Zwolle wint niet van top teams, AZ met fraaie reeks

PEC Zwolle draait dit seizoen fantastisch in de Eredivisie, maar heeft het lastig tegen de hoog geklasseerde ploegen. Het team van John van 't Schip won dit seizoen zeven wedstrijden, maar dat gebeurde tegen teams buiten de top zeven. Dus PEC kan Zwolle dinsdagavond tegen AZ voor het eerst winnen van een hoog geklasseerde ploeg.

Na vijftien speelrondes staat PEC Zwolle op een keurige vijfde plaats, boven onder meer Feyenoord, Vitesse en FC Utrecht. Van die drie ploegen werd echter niet gewonnen. Tegen Feyenoord en Vitesse eindigde het doelpuntloos, terwijl de Zwollenaren met 1-1 van het veld stapten tegen FC Utrecht. Tegen PSV en Ajax was PEC Zwolle niet in staat om gelijk te spelen of te winnen, die wedstrijden eindigden respectievelijk in een 0-1 en 3-0 nederlaag.

Goede reeks AZ
De ploeg van John van den Brom wil de uitstekende reeks van zeven achtereenvolgende winstpartijen in de Eredivisie doorzetten. Half oktober werd voor het laatst gelijkgespeeld tegen FC Groningen (1-1). De laatste keer dat AZ een reeks van acht gewonnen wedstrijden neerzette, was onder leiding van Louis van Gaal in het seizoen 2008/2009. Dinsdagavond om 20.45 uur kan de ploeg dit huzarenstukje evenaren als het PEC Zwolle verslaat.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner