12.12.2017 21:45

Penaltyspecialist Verhaegh zet record op zijn naam

Paul Verhaegh scoorde namens VfL Wolfsburg tegen RB Leipzig (1-1) zijn zestiende doelpunt op rij via de strafschopstip. De openingstreffer tegen de nummer twee van de Bundesliga betekende een record in de Duitse competitie. Nog nooit eerder scoorde een speler zestien goals op rij, allemaal vanaf elf meter.

De reeks loopt al vanaf september 2014, toen de rechtsback destijds in het shirt van FC Augsburg scoorde tegen Werder Bremen in het 4-2 gewonnen duel. Van de zestien strafschoppen uit de reeks van Verhaegh maakte de drievoudig Oranje-international er vijftien in het shirt van Augsburg. Tegen RB Leipzig maakte de 34-jarige vleugelverdediger zijn eerste treffer namens Die Wölfe.

Minutenvreter
Verhaegh kwam afgelopen zomer over van FC Augsburg en werd meteen een vaste waarde, bij de ploeg waar Andries Jonker eerder dit seizoen werd ontslagen. Na doelman Koen Casteels (1440 minuten) is Verhaegh de speler van VfL Wolfsburg die de meeste minuten maakte in de Bundesliga. De rechtsback stond 1301 minuten op het veld. Dat is een stuk meer dan de tweede veldspeler op de lijst, Josuha Guilavogui kwam tot 1173 minuten.