14.12.2017 22:36

Ajax won in 2017 van alle Eredivisie-opponenten

Ajax won donderdagavond met 3-1 van Excelsior en daardoor hebben de Amsterdammers over 2017 van elke tegenstander minimaal eenmaal gewonnen. Tot afgelopen zondag stonden Excelsior en PSV op die lijst, maar door de 3-0 en 3-1 zege tegen respectievelijk de Eindhovenaren en de Rotterdammers kon een streep door beide namen.

In maart van 2017 ging Ajax op bezoek bij Excelsior, maar verder dan een 1-1 gelijkspel kwam de ploeg uit Amsterdam niet. Door een eigen doelpunt van Kenny Tete kwam Ajax op een 1-0 achterstand, waarna Justin Kluivert nog voor rust de stand gelijk trok. De ploeg van Peter Bosz kon in de tweede helft geen overwinning forceren. Donderdagavond lukte Ajax dat wel, waardoor elke ploeg minstens eenmaal werd verslagen in 2017.

Excelsior is momenteel bezig aan een matige reeks, want de laatste vijf duels in de Eredivisie gingen allemaal verloren. Mitchell van der Gaag stond tegen Ajax voor zijn vijftigste Eredivisie-optreden als trainer. De oefenmeester van Excelsior behaalde in die 50 duels veertien overwinningen. Twee trainers behaalden meer overwinning dan Van der Gaag: Rob Jacobs (44 uit 136) en Ton Lokhoff (vijftien uit 68). Excelsior scoorde in Amsterdam, wat de Rotterdammers een fraaie reeks oplevert. De ploeg scoorde in de recente dertien uitwedstrijden. AZ is met een reeks van twintig duels de enige ploeg die dat beter doet dan de Kralingers.