14.12.2017 15:00

Ter Stegen en Oblak houden goal vaakst schoon

FC Barcelona-doelman Marc-André ter Stegen en Atlético Madrid-keeper Jan Oblak houden gemiddeld het vaakst de nul van de vijf grootste Europese competities. Beide sluitposten kregen in negen van de vijftien wedstrijden geen goal tegen, wat neerkomt op een clean sheet-percentage van zestig procent.

Zowel Ter Stegen als Oblak hoefde in totaal nog maar zeven keer de bal uit het doel te halen. Als de sluitpost van FC Barcelona de nul houdt, betekent dat ook direct een zege voor de Catalanen. Dat geldt niet voor Atlético Madrid, want tweemaal eindigde een duel van de Los Colchoneros in een doelpuntloos gelijkspel. De negen clean sheets van Oblak lijken wel iets meer waarde te hebben dan die van Ter Stegen, want Atlético Madrid hield onder meer tegen drie van de top vijf clubs de nul: Valencia CF, Sevilla FC en Real Madrid. 

Met een clean sheet percentage van zestig procent zijn Ter Stegen en de Oblak de doelmannen die verhoudingsgewijs het vaakst de nul houden, van alle doelmannen uit de vijf grootste Europese competities die minstens 75% van de wedstrijden onder de lat stonden. David De Gea, Nick Pope en Alisson completeren de top vijf. De Gea hield het vaakst de nul. Dat lukte de Spanjaard in tien Premier League-duels, onder meer woensdagavond tegen AFC Bournemouth (1-0). 

Top 5 percentage de nul van 5 grootste Europese competities:

  1. Ter Stegen (Barcelona), Oblak (Atlético): 60%
  2. De Gea (Man Utd): 58,8%
  3. Pope (Burnley): 57,1%
  4. Alisson (AS Roma): 53,3%

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner