22.12.2017 16:30

Talent van 1 euro verlengt bij Ajax tot 2022

Frenkie de Jong heeft zijn contract bij Ajax tot de zomer van 2022 verlengd. Daarmee houden de Amsterdammers het supertalent uit handen van onder meer Manchester City, Chelsea en Bayern München. Deze Europese topclubs hengelden naar de diensten van De Jong.

Directeur spelerszaken Marc Overmars en financieel directeur Jeroen Slop kwamen met de zaakwaarnemers van De Jong overeen tot een nieuwe verbintenis. De mondelinge afspraak werd rond het duel met Excelsior (3-1 winst voor Ajax) gemaakt, meldt De Telegraaf. De middenvelder, die door trainer Marcel Keizer tegen PSV (3-0 zege) als centrale verdediger werd geposteerd, is bezig aan een geweldig seizoen. De Jong kan rekenen op lovende kritieken bij de meeste kenners. Aan de hand van de cijfers van de grootste media van Nederland krijgt De Jong bovendien de hoogste beoordeling van alle Eredivisie-spelers*. 

De twintigjarige Ajacied heeft in de Eredivisie het hoogste percentage qua passzuiverheid dit seizoen: 91,5%. De Jong imponeerde in de topper tegen PSV met onder meer de meest geslaagde dribbels, hij werd verkozen tot Man of the Match en had een geweldige rush vanaf de eigen zestien in huis (video onder). Tegen de ploeg van Phillip Cocu had De Jong 103 balcontacten, waarmee hij een passzuiverheid bereikte van maar liefst 93%. De spelmaker gaf één assist in het treffen met de Eindhovenaren, waarmee hij in totaal op zes beslissende eindpasses staat. Daarmee staat hij op de derde plek van assistgevers dit seizoen in de Eredivisie, achter ploeggenoten David Neres en Hakim Ziyech.

De Jong tegen PSV:

  • Meeste balcontacten
  • Meeste geslaagde passes
  • Meeste geslaagde dribbels

Euroknaller
De Jong speelde dit seizoen dertien Eredivisie-duels namens Ajax en wordt door de fans van de Amsterdammers gekscherend 'euroknaller' genoemd. De middenvelder werd namelijk twee jaar geleden voor het symbolische bedrag van één euro overgenomen van Willem II. In Tilburg kon de creatieveling niet goed overweg met trainer Jurgen Streppel, die destijds de beschikking kreeg over de Ajax-huurlingen Lucas Andersen, Richairo Živković, Lesley de Sa en Ruben Ligeon.

* De midweekse speelronde van 12 tot en met 14 december is nog niet verwerkt. De in de lijst weergegeven cijfers geven een gemiddelde weer van de Nederlandse media De Telegraaf, Algemeen Dagblad en Voetbal International. Er worden alleen spelers in de lijst opgenomen die minimaal 50% van de wedstrijden hebben gespeeld en daarin ook een cijfer hebben ontvangen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner