19.12.2017 13:30

Inter meest afhankelijk van grillen topscorer

Inter is behoorlijk afhankelijk van Mauro Icardi. De Argentijnse spits scoorde dit seizoen zeventien keer en is daarmee verantwoordelijk voor precies de helft van de Inter-doelpunten in de Serie A. Inter scoorde tot nu toe 34 keer.

Van alle topscorers met meer dan twaalf goals uit de vijf grootste Europese competities, is Icardi met vijftig procent de speler die de hoogste bijdrage heeft van het doelpuntentotaal van zijn ploeg. Knap van de aanvaller, gevaarlijk voor Inter. Mocht Icardi's productie stokken, kan de knappe derde plaats in de Serie A zomaar in gevaar raken voor Nerazzurri. Achter de aanvoerder van Inter volgt Robert Lewandowski, die met vijftien treffers een bijdrage heeft van 41%. De Duitse koploper in de Bundesliga maakte dit seizoen 37 treffers.

  1. Mauro Icardi: 50% — 17 van de 34 goals
  2. Robert Lewandowski: 41% — 15 van de 37 goals
  3. Harry Kane: 39% — 12 van de 31 goals
  4. Ciro Immobile: 38% — 15 van de 39 goals
  5. Mohamed Salah: 37% — 14 van de 37 goals

Edinson Cavani maakte van alle spelers uit de vijf grootste competities de meeste treffers. De Uruguayaanse aanvaller van Paris Saint-Germain vond dit seizoen al achttien keer het net en leidt daarmee de topscorerslijst van de Ligue 1. Omdat de Parijzenaars dit seizoen bijzonder goed op schot zijn met 55 treffers in de Franse competitie, heeft Cavani niet de hoogste bijdrage. De aanvaller scoorde 33% van alles PSG-doelpunten in de Ligue 1. Dat is eenzelfde bijdrage als Lionel Messi bij FC Barcelona, hij scoorde veertien van de 42 Catalaanse treffers.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner