22.12.2017 12:00

Feyenoord speelt bijna 80% thuis in KNVB beker

Feyenoord won donderdagavond in de eigen Kuip met 3-1 van Heracles in de achtste finale van de beker. Ruim een uur later bracht de loting uit dat de Rotterdammers in de kwartfinale van de KNVB wederom een thuiswedstrijd spelen, tegen PSV.

Daarmee heeft de ploeg van Giovanni van Bronckhorst het imago dat het veel KNVB beker-duels in eigen stadion mag spelen. Volgens de statistieken van de laatste vier seizoenen klopt dat ook. Feyenoord is namelijk over die periode de ploeg uit de Eredivisie die gemiddeld gezien het vaakst een thuisduel afwerkt. Van de meest recente veertien duels, waren dat er elf. Daarmee behaalt de club een percentage van 79%. De tegenstander van donderdagavond, Heracles, speelt ook veel in vertrouwde omgeving, maar liefst 72%. 

Naast Feyenoord en Heracles halen alleen de Eredivisionisten FC Twente en Roda JC een percentage van boven de vijftig procent als het gaat om thuiswedstrijden in de KNVB beker. De overige veertien clubs uit de Eredivisie spelen vaker een wedstrijd op vreemde bodem dan in eigen stadion. Opvallend is dat ADO Den Haag in de afgelopen zeven seizoenen vijftien wedstrijden speelde in de KNVB beker en veertien keer daarvan op vreemde bodem afwerkte. In bovenstaand overzicht zijn alleen de laatste vier jaar opgenomen, maar ook over die periode speelt ADO Den Haag procentueel gezien het minst vaak in eigen huis: slechts 16%. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner