23.12.2017 14:51

Barça wint voor eerst driemaal op rij in Bernabéu

FC Barcelona heeft zaterdagmiddag Real Madrid met 0-3 verslagen. De ploeg pakte dankzij de overwinning de derde zege op rij in Santiago Bernabéu. Nog nooit eerder in de geschiedenis lukte de ploeg om drie achtereenvolgende zeges in Madrid te pakken.

De ploeg van Ernesto Valverde gunde Real Madrid veelvuldig de bal in het eerste bedrijf, met de wetenschap dat Cristiano Ronaldo en co moesten komen om het gat met FC Barcelona te verkleinen tot acht punten. De thuisploeg had het initiatief, maar kreeg geen heel grote kansen. Vlak voor rust beten de bezoekers uit Catalonië voor het eerst voorzichtig van zich af, maar doelpuntloos zochten beide ploegen de kleedkamer op.

Na rust kwam FC Barcelona beter voor de dag en na een fraaie aanval zette oud-Ajacied Luis Suárez zijn ploeg op 0-1. Toen Dani Carvajal niet lang daarna rood kreeg wegens hands en Lionel Messi vanaf de penaltystip de tweede maakte, was het duel gespeeld. Door de goal verstevigde Messi zijn positie als topscorer aller tijden in El Clásico. Aleix Vidal zorgde in blessuretijd met de 0-3 voor het slotakkoord. Met de zege vergroten de Catalanen de voorsprong De Koninklijke tot veertien punten in La Liga. Net als de afgelopen twee seizoenen wist FC Barcelona te winnen in Madrid:

• 2017/2018: Real Madrid - FC Barcelona 0-3
  • 2016/2017: Real Madrid - FC Barcelona 2-3
  • 2015/2016: Real Madrid - FC Barcelona 0-4