27.12.2017 15:45

Neres beste speler eerste seizoenshelft volgens media

David Neres is door de grootste landelijke media verkozen tot de beste speler van de Eredivisie in de eerste seizoenshelft van het seizoen 2017/2018. De aanvaller van Ajax krijgt een beoordeling van 6,69*.

Daarmee blijft de Braziliaan PEC Zwolle-middenvelder Ryan Thomas nipt voor. De Nieuw-Zeelander behaalt een gemiddelde van 6,64. Thomas deed in de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen ADO Den Haag (4-0 verlies) niet mee. De top drie wordt gecompleteerd door een ploeggenoot van Neres: Frenkie de Jong. De middenvelder, die de laatste tijd bij Ajax steeds als centrale verdediger werd geposteerd, heeft een 6,59. Net buiten de top drie vallen AZ-middenvelder Fredrik Midtsjø (6,55) en Teun Koopmeiners (6,52). De cijfers in de lijst zijn een gemiddelde van De Telegraaf, Algemeen Dagblad en Voetbal International.

MVP Neres
Neres is bezig aan een uitstekend seizoen bij de Amsterdammers. Waar hij aan het begin van het seizoen nog op de bank zat, voetbalde hij zich in de basiself. Tijdens de 0-4 zege bij sc Heerenveen floreerde de buitenspeler met twee goals. Sindsdien is hij niet meer weg te denken uit de basis bij Ajax. In zijn zestien Eredivisie-optredens scoorde hij acht doelpunten. Daarnaast blijft Neres ploeggenoten Hakim Ziyech en Frenkie de Jong nipt voor met de meeste assists. Neres gaf negen beslissende voorzetten, Ziyech en De Jong respectievelijk acht en zeven. Ook Brandley Kuwas gaf zeven assists.


Meeste assists in de Eredivisie.

Door zijn doelpunten en assists is Neres met zeventien punten de MVP (gecombineerde lijst van goals en assists) van de eerste seizoenshelft. In de 1187 minuten die Neres speelde, was hij elke zeventig minuten direct betrokken bij een doelpunt. Alleen tegen FC Utrecht en ADO Den Haag scoorde Neres niet of gaf hij geen assist. PSV-aanvaller Hirving Lozano en Feyenoord-buitenspeler Steven Berghuis completeren de MVP top drie. Zij behaalden respectievelijk vijftien en veertien punten. 


MVP's van de Eredivisie.

Onderkant van de lijst
Amin Younes heeft gemiddeld het laagste cijfer van alle Eredivisie-spelers gekregen. Met een 5,09 krijgt de Duitse aanvaller, die sinds begin november met een blessure langs de kant staat, een zware onvoldoende. Younes speelde slechts negen duels dit seizoen in de Eredivisie. Ook Ajacied Mitchell Dijks bungelt onderaan de lijst, evenals een hoop spelers van NAC Breda, FC Twente en Sparta. 

* De in de lijst weergegeven cijfers geven een gemiddelde weer van de Nederlandse media De Telegraaf, Algemeen Dagblad en Voetbal International. Er worden alleen spelers in de lijst opgenomen die minimaal 50% van de wedstrijden hebben gespeeld en daarin ook een cijfer hebben ontvangen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner