05.01.2018 12:30

De kalender: Nederlanders treffen elkaar in Serie A

Met de rubriek 'De kalender' blikken we vooruit op de wedstrijden die gepland staan in het daaropvolgende weekend. De meeste Europese clubs genieten van een vakantie, maar in Engeland wordt er gevoetbald in de derde ronde van de FA Cup terwijl de Serie A doorgaat en de Primera División wordt hervat.

Vrijdag 5 januari
20.55u Liverpool FC - Everton FC
In de derde ronde van het grootste Engelse bekertoernooi staat er een heuse stadsderby op het programma. The Reds ontvangen The Toffees, die bezig zijn aan een goede reeks in de Premier League. Onder leiding van Ronald Koeman bungelde Everton FC rond de degradatiezone, maar inmiddels is de ploeg van Sam Allardyce geklommen naar een negende plaats. Ook Liverpool FC is goed bezig en is na Manchester City met vijftig treffers de meest scorende ploeg. Op 27 september 1999 won Everton voor het laatst op Anfield (0-1).

Zaterdag 6 januari
18.00u AS Roma - Atalanta 
Zaterdagavond staat er een duel tussen Nederlanders op het programma. Bij thuisploeg AS Roma staan Kevin Strootman en Rick Karsdorp onder contract, al is die laatste maanden uitgeschakeld met een ernstige blessure. Bij de bezoekers spelen Marten de Roon en Hans Hateboer. Beide spelers zijn een vaste waarde voor de nummer negen van de Serie A. De Roon en Hateboer deden beiden zestien competitieduels mee dit seizoen. De laatste zege van Atalanta bij AS Roma is twee seizoenen geleden (0-2), toen De Roon invaller was.

De Spaanse Primera División wordt ook weer hervat na een korte onderbreking: 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner