08.01.2018 19:30

Roda JC meest afhankelijk van Gustafson

Feyenoord kon Simon Gustafson deze transferperiode laten terugkeren, maar de Rotterdammers hebben besloten dat de middenvelder het seizoen afmaakt in Kerkrade. Voor Roda JC is hij onmisbaar, want geen geen enkele ploeg was in de eerste seizoenshelft zo afhankelijk van één speler.

Roda JC staat in de Eredivisie op de voorlaatste plaats en laat alleen Sparta onder zich op doelsaldo. De Limburgers scoorden dit seizoen zeventien Eredivisie-treffers en zes daarvan kwamen van de voet van Gustafson, die daarvoor achttien wedstrijden voor nodig had. Daarmee haalt de Zweedse speler een percentage van 35,3% qua persoonlijke aandeel in de teamdoelpunten, het meest van alle Eredivisie-spelers. 

Bovendien was Gustafson naast zijn zes treffers ook tweemaal betrokken als aangever bij een doelpunt. Daarmee haalt de huurling van Feyenoord acht MVP-punten en daarmee haalt hij meer punten dan zijn ploeggenoten. Met die acht punten is Gustafson vaker betrokken dan onder meer Mustafa Saymak, Oussama Assaidi en Denzel Dumfries, de spelers met de meeste MVP-punten van PEC Zwolle, FC Twente en sc Heerenveen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner