14.01.2018 13:00

Benítez werd voor minder ontslagen in Madrid

Het is crisis bij Real Madrid. De regerend kampioen behaalde pas 32 punten uit achttien duels. Trainer Zinédine Zidane kwam op zijn huidige positie als opvolger van de ontslagen Rafa Benítez, die het minder slecht deed.

Zidane won in zijn eerste twee seizoenen als trainer van De Koninklijke alles wat er maar te winnen viel. Het WK voor clubs (2x), de Champions League (2x), de Europese Supercup (2x), het Spaanse kampioenschap en de Spaanse Supercup vielen prooi aan De Koninklijke, onder leiding van de Fransman. De voetbalmachine hapert echter flink. Er zijn nu in januari al net zoveel thuisnederlagen geleden als vorig seizoen in de gehele competitie.

  • Real Betis (0-1), FC Barcelona (0-3), Villarreal CF (0-1).

De regerend Spaans kampioen kent een achterstand van zestien punten op koploper FC Barcelona. De Catalanen doen het weliswaar goed in La Liga, maar Real Madrid doet het zelf vooral heel slecht. Na achttien wedstrijden behaalden de Madrilenen 32 punten. Het is twaalf jaar geleden dat Real Madrid nog minder punten pakte. In het seizoen 2005/2006 werd trainer Vanderlei Luxemburgo al in december ontslagen en opvolger Juan Ramón López Caro kreeg het ook niet meteen op de rit. Resultaat: 30 punten na achttien wedstrijden.

De positie van Zidane
Zidane werd halverwege het seizoen 2015/2016 trainer van Real Madrid. Rafael Benítez werd op 4 januari 2016 ontslagen en zat de eerste achttien wedstrijden van het seizoen op de bank. Daarin behaalde hij 37 punten, meer dan Zidane nu heeft gepakt. Voorzitter Florentino Pérez vond dat lage puntenaantal genoeg reden om Benítez de laan uit te sturen. Heeft Zidane genoeg krediet opgebouwd om te kunnen blijven zitten?

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner