16.01.2018 10:00

Ingezoomd op: de excellerende patron Pogba

Paul Pogba nam Manchester United maandagavond bij de hand tijdens de 3-0 overwinning op Stoke City. De peperdure middenvelder was verantwoordelijk voor de assists bij de eerste twee treffers en was aanvallend een constante bedreiging voor The Potters, waar Bruno Martins Indi in de basis stond.

Assistkoning
Door zijn twee assists nestelde Pogba zich in de top van de assistenlijst van de Premier League. Samen met Manchester City-spelers Kevin De Bruyne en Leroy Sané heeft de Fransman dit seizoen negen assists gegeven in de Premier League. Opvallend is dat Pogba dit seizoen slechts dertien wedstrijden (tien duels minder dan de Belgische vedette De Bruyne van Manchester City) meespeelde in de competitie en dus gemiddeld meer assists geeft per duel. Van de Premier League en de overige vier grootste Europese topcompetities is Pogba de middenvelder met gemiddeld de meeste assists per wedstrijd.

Meeste schoten
Pogba is van alle centrale of aanvallende middenvelders in de Premier League de speler met de meeste schoten per negentig minuten, van alle spelers die minstens een helft van de wedstrijden meedeed. Pogba lost gemiddeld 3,18 schoten per wedstrijd. Daarmee blijft de 49-voudig international van Frankrijk onder meer Aaron Ramsey ruimschoots voor, want Pogba is de enige centrale middenvelder met gemiddeld meer dan drie pogingen.

Ongeslagen Pogba
Het is voor Manchester United onfortuinlijk dat Pogba zoveel duels moest missen dit seizoen (blessures en één duel schorsing), want met de Franse patron op het middenveld verloor de ploeg nog niet in de competitie. Hij miste namelijk de verliesduels tegen Manchester City, Chelsea FC en Huddersfield Town. Pogba won negen wedstrijden en speelde er vier gelijk, maar de ongeslagen reeks gaat terug naar 2016. De voormalig Juventus-speler is namelijk al 35 wedstrijden op rij ongeslagen in de Premier League. Dat is met afstand de langste reeks van alle spelers uit de Engelse topcompetitie.