23.01.2018 08:00

Eibar in rijtje met topclubs

Het nietige SD Eibar staat in een heel fraai rijtje clubs. De ploeg uit de Primera División krijgt namelijk ontzettend weinig schoten tegen: gemiddeld slechts 8,1 per wedstrijd. Van alle ploegen uit de vijf grootste Europese competities staat SD Eibar met dat aantal op plaats vier.

Dat de Spaanse ploeg enkel Manchester City, SSC Napoli en Liverpool FC voor zich moet dulden, typeert de opvallende prestatie. De top vijf wordt gecompleteerd door Juventus. SD Eibar, dat in 2013/2014 promoveerde uit de Segunda División, presteert voor haar begrippen bovengemiddeld goed in de Primera División. Na twintig speelrondes staat de ploeg op een achtste plaats, maar liefst tien punten boven de degradatiezone. Vorig seizoen eindigde het eveneens op een knappe positie, namelijk als tiende

Schoten aanvallend
Manchester City is de ploeg die de minste schoten tegen krijgt, maar aanvallend staat de ploeg van Pep Guardiola op een gedeelde tweede plaats, samen met Real Madrid. FC Barcelona, de oude werkgever van de Spaanse oefenmeester, schiet per negentig minuten namelijk net iets vaker op het vijandelijke doel. 

Gemiddelde schoten per duel:

  1. FC Barcelona: 7,4 schoten
  2. Manchester City: 7,3 schoten
  3. Real Madrid: 7,3 schoten
  4. SSC Napoli : 7,2 schoten
  5. Bayern München: 7 schoten

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner