24.01.2018 07:30

Galgenwaard heerlijk strijdtoneel voor Feyenoord

Woensdagavond ontvangt FC Utrecht het team die één plaats boven hen staat: Feyenoord. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst heeft een lange ongeslagen reeks lopen in Stadion Galgenwaard. De Rotterdammers verloren namelijk de afgelopen tien seizoenen niet bij FC Utrecht.

Vorig seizoen was het een intens spektakelstuk, toen Feyenoord lange tijd tegen een nederlaag leek aan te lopen. De thuisploeg stond met 3-1 voor toen de reguliere speeltijd was verstreken. De Rotterdammers gaven echter niet op en maakten het onmogelijke waar. Eerst was het Nicolai Jørgensen die voor de 3-2 zorgde waarna Michiel Kramer in de 99e minuut de bezoekers in extase bracht.

Daarmee voorkwam de pinchhitter van Feyenoord dat de lange ongeslagen reeks van tien seizoenen in FC Utrecht werd doorbroken. In 2006/2007 won FC Utrecht namelijk voor het laatst, toen Gregoor van Dijk en Robin Nelisse namens de thuisploeg voor de 2-1 zorgden. De overige tien duels eindigden vijfmaal in een zege voor Feyenoord, terwijl de andere vijf wedstrijden onbeslist bleven. 

Sneeuwval
De wedstrijd staat gepland op woensdagavond omdat op zondag 10 december het veld van FC Utrecht besneeuwd was. Bovendien konden supporters door de hevige sneeuwval het stadion niet of moeilijk bereiken. De KNVB lastte daarom het duel af en verzette het naar ruim een maand later. Het duel begint om 20.00u en staat onder leiding van Kevin Blom. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner