24.01.2018 12:51

Loting Nations League: Nederland in poule des doods

De eerste loting ooit van de Nations League zit erop. Nederland was vooraf ingedeeld in de hoogste divisie en kon een lastige pot verwachten. Met Frankrijk en Duitsland kan de tegenstand vrijwel niet zwaarder.

De competitie wordt om de twee jaar georganiseerd en zal aankomende september tot november gespeeld worden. Er zullen vier poules van drie teams gevormd worden. De landen die eerste worden in de Nations League, zullen strijden om toernooiwinst in het oneven jaar (deze editie dus in juni 2019). De vier groepswinnaars van de divisie B, C en D promoveren naar een hogere divisie, terwijl de laatste ploegen van de poules zullen degraderen.

Nations League gekoppeld aan EK-kwalificatie
De landencompetitie wordt eveneens onderdeel van de kwalificatie voor het Europees kampioenschap voetbal. De huidige vorm zal blijven bestaan, twintig landen zullen zich op de reguliere wijze kwalificeren (de beste twee landen van tien poules). De overige vier landen treden toe door de Nations League. Voor deze play-offs plaatsen de beste vier landen per divisie die niet op de reguliere wijze plaatsing konden afdwingen. Daardoor levert elke divisie een land af aan het toernooi. 

De 55 deelnemende landen zijn in vier divisies verdeeld, met daarin weer verschillende groepen. Daar is de volgende loting uitgerold:

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner