25.01.2018 12:00

Drie peperdure Inter-aankopen die ongelooflijk faalden

Met een ongelooflijk bedrag van ruim honderd miljoen euro investeerde Inter in João Mário, Geoffrey Kondogbia en Gabriel Barbosa. Die laatste twee zijn inmiddels op huurbasis van de hand gedaan, terwijl João Mário ook tijdelijk lijkt te vertrekken. Daarmee is Inter hard op weg om drie van haar vijf duurste spelers ooit door de achterdeur te laten vertrekken. Een stukje kapitaalvernietiging in optima forma. 

João Mário: €40.000.000
Nadat Frank de Boer begin augustus 2016 werd aangesteld als trainer van Inter, haalde de Nederlandse trainer João Mário van Sporting CP voor veertig miljoen euro. Alleen Christian Vieri kostte de Italiaanse club meer geld, waardoor de Portugees de tweede duurste speler ooit werd van de club. João Mário, die De Boer snel ontslagen zag worden, speelde in zijn eerste seizoen nog regelmatig, maar in het lopende seizoen stond hij slechts vijfmaal in de basis. West Ham United lijkt de middenvelder nu op huurbasis over te nemen en dus lijkt João Mário geen toekomst te hebben bij Inter.

Geoffrey Kondogbia: €36.000.000
Kondogbia werd een seizoen eerder gehaald dan João Mário. Bij Inter is hij de derde duurste speler ooit, want de Italianen maakten destijds 36 miljoen euro over naar AS Monaco. Ook de robuuste middenvelder kon geen potten breken in Milaan. Onder De Boer werd hij zelfs in het duel met Bologna (1-1) na 28 minuten naar de kant gehaald, een flinke vernedering voor de Fransman. Dit seizoen huurt Valencia CF Kondogbia, die momenteel opbloeit in de Spaanse Primera División. Of hij nog bij Inter aan spelen toekomt, is onzeker.

Gabriel Barbosa: €29.500.000
Met veel bombarie haalde Inter Gabriel Barbosa binnen en maakte hem de vijfde duurste speler van de club ooit. Het voormalig wonderkind werd voor een kleine dertig miljoen euro overgenomen van het Braziliaanse Santos FC, maar Gabigol stelde hevig teleur in Italië. In de Serie A kreeg hij vorig seizoen geen enkele basisplaats en dus verhuurde Inter de aanvaller aan SL Benfica. Ook in Portugal faalt Barbosa hopeloos, want in de competitie was hij slechts eenmaal invaller. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner