27.01.2018 11:59

Advocaat pakt persoonlijk negatief record bij Sparta

Dick Advocaat werd in de winterstop aangesteld als nieuwe trainer van Sparta Rotterdam. De zeventigjarige Advocaat moet de Spartanen in de Eredivisie houden, maar verloor de eerste drie wedstrijden: een unicum voor de ervaren trainer.

Met de verrassende aanstelling van Advocaat op Het Kasteel gaat hij voor een nieuw avontuur in zijn lange loopbaan. Vrijdagavond zat hij namens Sparta voor de achttiende keer meer dan drie wedstrijden op de bank bij een club of nationale ploeg op het hoogste niveau.

Bij Sparta is zijn beginperiode nog geen succes. De nederlaag in Friesland op bezoek bij sc Heerenveen van vrijdagavond (1-2) volgde eerdere thuisnederlagen op. Vitesse (0-1) en SBV Excelsior (2-3) hielden Advocaat al puntloos. Met de derde opeenvolgende nederlaag pakt 'De Kleine Generaal' een negatief persoonlijk record. Nog nooit eerder verloor Advocaat zijn eerste drie wedstrijden als trainer.

Bij de Verenigde Arabische Emiraten hield Advocaat het maar twee wedstrijden vol, zijn eerste club DSVP zijn amateurs en SVV Schiedam kwam uit in de Eerste Divisie. Die getrainde ploegen zijn daarom buiten beschouwing gelaten in dit onderzoek.

Geen goede terugkeer in de Eredivisie
Met de nederlagen zet Advocaat een eerder ingezette reeks door. De laatste Nederlandse club van Advocaat was AZ in het seizoen 2013/2014. Hij begon uitstekend met drie zeges, de beste start van zijn loopbaan. Maar de afsluiting was minder succesvol. De laatste vijf wedstrijden van het seizoen wist hij niet te winnen met AZ, waardoor hij nu zijn laatste acht wedstrijden in de Eredivisie niet wist te winnen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner