31.01.2018 19:28

Batshuayi verlaat Premier League als effectiefste spits

Michy Batshuayi maakt het seizoen af bij Borussia Dortmund. De 24-jarige Batshuayi, die onder contract staat bij Chelsea, heeft het beste doelpuntengemiddelde van alle spitsen in de Premier League.

Batshuayi speelde twee seizoenen met Chelsea in de Premier League, maar wist nooit een onbetwiste basisspeler te worden onder manager Antonio Conte. Toch kwam hij 32 wedstrijden in de competitie, waarin hij zeven treffers maakte. Dit seizoen speelde Batshuayi 353 minuten voor Chelsea, vorig seizoen waren dat er 236. In dat totaal van 589 minuten maakte hij dus zeven doelpunten, wat neerkomt op een goal per 84 minuten. Geen enkele speler in de Premier League heeft een beter gemiddelde.

Harry Kane, topscorer van vorig seizoen en de topscorer van het huidige seizoen, scoort erop los in de Premier League, maar hij speelt ook veel meer minuten. De Engelsman speelde vorig seizoen 2536 minuten (29 doelpunten), dit seizoen staat de teller op 1959 minuten (21 doelpunten). Kane heeft dus gemiddeld bijna 90 minuten nodig voor een treffer. Hij kan daarmee niet tippen aan de vertrekkende Batshuayi.

De weg voor de transfer van Batshuayi kwam vrij na het vertrek van Pierre-Emerick Aubameyang bij Borussia Dortmund. Aubameyang maakte een megatransfer naar Arsenal en aan Batshuayi de taak om de topscorer te doen vergeten.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner