02.02.2018 13:04

De kalender: toppers in PL, Ligue 1 en Eredivisie

Met de rubriek 'De kalender' blikken we vooruit op de wedstrijden die gepland staan in het daaropvolgende weekend. Dit weekend gaan The Spurs op jacht naar eerste winst op Anfield en staan Champions League-tickets op het spel in de Ligue 1.

Zaterdag 3 februari
18.30u Arsenal - Everton
Het vernieuwde Arsenal kan zaterdagavond in eigen huis voor de eerste keer aantreden met de nieuwe voorhoede: Pierre-Emerick Aubameyang en Henrikh Mkhitaryan voegen zich bij Mesut Özil en Alexandre Lacazette. Tegen de komst van de twee nieuwe spelers, stond ook het vertrek van Olivier Giroud (Chelsea) en Alexis Sánchez (Manchester United).

Bekijk hier het complete transferoverzicht van de Premier League.

De kersverse Gunners moeten meteen aan de bak op Goodison Park. Sinds het vertrek van Ronald Koeman heeft Everton onder leiding van Sam Allardyce een ijzersterke serie thuiswedstrijden neergezet. Manchester United is de enige ploeg die wist te winnen op bezoek bij Everton. Daar staan vijf zeges en twee remises tegenover.

19.45u PSV - PEC Zwolle
Een topper aan de top van de Eredivisie. PEC presteert het gehele seizoen boven verwachting goed en heeft net zo veel punten verzameld als regerend landskampioen Feyenoord. PSV stevent af op de landstitel, met een voorsprong van zeven punten op achtervolger Ajax. Die voorsprong is mede gebaseerd op de late treffers die de Eindhovenaren scoren. Ook in Zwolle werd diep in blessuretijd de winnende treffer gemaakt (0-1).

Beide ploegen moeten weer aan de bak in de Eredivisie na een midweekse bekeruitschakeling. PEC ging hard onderuit op bezoek bij AZ (4-1), PSV verloor in de Kuip van Feyenoord (2-0). De bezoekers hopen op een stunt in Eindhoven, net als op 18 januari 2013. Toen won Zwolle in het Philips Stadion in de wedstrijd waarin alles mis ging voor PSV, met de rode kaart voor Erik Pieters en het gebroken glas als memorabel moment.

Bekijk hier de laatste zege van PEC op PSV.

Zondag 4 februari
17.30u Liverpool - Tottenham Hotspur
Het zijn cruciale dagen in de strijd om de Champions League-tickets. Tottenham Hotspur won midweeks van Manchester United (2-0) en moet een paar dagen later al aantreden tegen Liverpool. The Spurs kunnen de borst nat maken, want in de wedstrijden tussen de top zes presteert Liverpool net iets beter.

  • Tottenham Hotspur: zes gespeeld, zes punten
  • Liverpool: zeven gespeeld, negen punten

Vooral op het eigen Anfield is Liverpool onverslaanbaar. Dit seizoen ging nog geen enkele ploeg met de drie punten weg uit Liverpool. 

21.00u AS Monaco - Olympique Lyon
In het zuiden van Frankrijk staat een prachtige en hele belangrijke wedstrijd op het programma. PSG stevent af op het kampioenschap, maar voor de plaatsen daaronder ligt nog alles open. De nummer één en twee krijgen een direct ticket naar de groepsfase van de Champions League, de nummer drie gaat de voorrondes in.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner