02.02.2018 08:30

ADO bezig aan tweede beste seizoen sinds promotie

Het is inmiddels tien seizoenen geleden dat ADO Den Haag via de play-offs promoveerde naar de Eredivisie. Onder Alfons Groenendijk is de club bezig aan een uitstekend seizoen, het op één na beste seizoen sinds de terugkeer op het hoogste niveau.

Na twintig wedstrijden in het huidige seizoen heeft ADO Den Haag 27 punten behaald, wat betekent dat de Hagenaren gemiddeld 1,35 punten per duel halen. Alleen in 2010/2011 deed de club dat beter. Onder leiding van trainer John van den Brom eindigde de club op een knappe zevende plaats, met 54 punten. Gemiddelde was dat goed voor 1,58 punten per wedstrijd. Dat seizoen is ook de enige dat ADO Den Haag met een positief doelsaldo afsloot, sinds de promotie.

Na dat succesvolle seizoen ging ADO Den Haag zelfs Europa in, omdat het in de play-offs Roda JC en FC Groningen versloeg. Vooral die laatste tweeluik was razend spannend want de heenwedstrijd won ADO Den Haag met 5-1, waarna ook dezelfde cijfers na honderdtwintig minuten in de return op het scorebord stonden. De strafschoppen werden vervolgens beter genomen door ADO Den Haag. De slechtste jaren waren de eerste twee seizoen na promotie. De Residentieclub eindige die seizoenen nipt boven de degradatiestreep met gemiddeld 0,94 punten (2007/2008) en 0,88 punt (2008/2009) per duel.

Zaterdagavond speelt ADO Den Haag de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. Het duel met de nummer twaalf van de Eredivisie begint om 20.45 uur. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner