03.02.2018 14:00

Thauvin als derde speler in dubbele cijfers

Met een hattrick en een assist was Florian Thauvin de grote man bij de zege van Olympique Marseille op FC Metz: 6-3. Dankzij die sterke wedstrijd komt de Fransman op dertien doelpunten en tien assists. Alleen Neymar en Ciro Immobile kwamen eerder in de dubbele cijfers met doelpunten en assists in de top vijf competities.

Neymar is de lijstaanvoerder van de MVP-klassement in Frankrijk. De sterspeler van Paris Saint-Germain maakte al zeventien doelpunten en gaf dertien assists. Immobile heeft in Italië ook dertig punten verzameld in het klassement: twintig doelpunten en tien assists. Thauvin voegde zich vrijdagavond als derde speler in dit rijtje met spelers die in beide facetten de dubbele cijfers bereikten.

De volgende speler die zich bij dit lijstje lijkt te voegen is Lionel Messi. De Argentijn is de enige speler die nog één doelpunt/assist nodig heeft om de dubbele cijfers te bereiken. Messi staat op twintig doelpunten en negen assists, dus het lijkt een kwestie van tijd voordat hij een volgend doelpunt voorbereidt.

Met een hoog doelpuntenaantal of een hoog aantal assists kan er ook goed worden gescoord in het MVP-klassement. Thauvin schaart zich dan wel in een bijzonder rijtje, hij valt wel net buiten de vijf spelers met de hoogste notering op de Europese velden.

  1. Neymar (PSG) en Ciro Immobile (Lazio): 30 punten
  2. Lionel Messi (Barcelona): 29 punten
  3. Edison Cavani (PSG): 27 punten
  4. Mohamed Salah (Liverpool): 25 punten

Bekijk hier de verschillende MVP-klassementen:

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner