04.02.2018 08:30

PSV evenaart grandioos clubrecord door eclatante zege

PSV boekte zaterdagavond een fraaie thuiszege op PEC Zwolle: 4-0. De Eindhovenaren bereikten daarmee een knappe prestatie, want met de driepunter evenaarde de ploeg een ruim dertig jaar oud clubrecord aan thuiszeges. De overwinning op de Zwollenaren was namelijk al de 21e op rij in het eigen Philips Stadion. In het seizoen 1986/1987 lukte de Brabantse club dat voor de laatste keer.

De ploeg van Phillip Cocu won dit seizoen alle tien de wedstrijden met een doelsaldo van 21 (27:6). Het begin van de huidige reeks gaat terug naar het vorige seizoen. Op 11 november 2016 verspeelde PSV voor de laatste keer punten in eigen huis door na negentig minuten met 1-1 van het veld te stappen tegen FC Twente. De inmiddels in de Primera División spelende Enes Ünal (Villarreal FC) en Héctor Moreno (Real Sociedad) kwamen destijds op het scorebord. Alle 21 thuiswedstrijden die volgden eindigden in een zege.

De Jong held, keepers Zwolle schlemielen
Grote man bij PSV tegen PEC Zwolle was Luuk de Jong, de spits maakte een hattrick. De laatste keer dat De Jong dat lukte, was in september 2015 tegen SC Cambuur (0-6). Bij de ploeg van John van 't Schip stond Mickey van der Hart onder de lat, omdat Diederik Boer was geschorst. Van der Hart pakte echter voor rust eveneens rood, waardoor Mike Hauptmeijer zijn debuut mocht maken. De debutant speelde ongelukkig, incasseerde alle treffers van De Jong en zag ook Joshua Brenet op het scorebord komen. 

De zege zorgde ervoor dat PSV het gat met Ajax vergrootte tot tien punten, al komen de Amsterdammers zondagmiddag om 16.45 uur nog in actie tegen NAC. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner