04.02.2018 21:30

VIDEO: Stiftende Mertens komt terug in topvorm

Dries Mertens scoort er weer op los in de Serie A. De Belg stond negen wedstrijden droog, maar maakte tegen Benevento Calcio (0-2) met een mooie stift al zijn vierde doelpunt in drie wedstrijden.

Vorig seizoen kende Mertens een ongekend seizoen bij SSC Napoli. Hij stond in de spits en maakte 28 doelpunten. Mertens streed volledig mee om de Italiaanse topscorerstitel, maar hij kwam uiteindelijk één doelpunt te kort op topscorer Edin Džeko.

In het nieuwe seizoen leek Mertens die geweldige vorm door te trekken. Na elf wedstrijden stond de teller al op tien doelpunten, maar daarna ging het minder. Inmiddels lijkt die topvorm weer terug te komen. Na zijn winnende doelpunt tegen Atalanta (1-0) en zijn twee goals tegen Bologna FC (3-1), scoort de dertigjarige Mertens zondagavond al voor de derde wedstrijd op rij.

Zijn openingsdoelpunt tegen Benevento, waar voormalig sc Heerenveen-speler Filip Đuričić in de basis stond, was een beauty. Bekijk hier de treffer van Mertens, die weer laat zien in vorm te zijn:

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner