05.02.2018 12:28

Ongeëvenaard gemiddelde Kane in Premier League

Harry Kane bereikte zondagavond een bijzondere mijlpaal door zijn honderdste Premier League-doelpunt te maken. Bij deze persoonlijke mijlpaal hoort nog een eervolle statistiek. De spits van Tottenham Hotspur kent namelijk het beste doelpuntengemiddelde van de all-time topscorerslijst in de Engelse competitie.

Met die honderd doelpunten staat Kane op de 27ste plaats in de all-time topscorerslijst van de Premier League. Bovenaan staat Alan Shearer, die zijn carrière afsloot met 240 doelpunten. Kane heeft dus nog veel goalgetters boven zich staan, maar geen enkele speler heeft een beter doelpuntengemiddelde dan de topscorer van Tottenham Hotspur.

Bekijk hier de Premier League-topscorers aller tijden.

Kane had voor zijn honderd doelpunten 141 wedstrijden nodig, wat neerkomt op een gemiddelde van 0,71 doelpunten per wedstrijd. In de lijst, bestaande uit een top vijftig, is dat een ongeëvenaard sterk gemiddelde. Kun Agüero, nog altijd actief bij Manchester City, komt met een gemiddelde van 0,69 het dichtst in de buurt.

In de lijst staan twee Nederlanders: Robin van Persie en Dennis Bergkamp. Van Persie scoorde voor Arsenal en Manchester United 145 doelpunten in 280 wedstrijden en staat op de elfde plaats. Dennis Bergkamp speelde 315 wedstrijden voor Arsenal en maakte daarin 87 treffers, wat hem de 37ste plaats oplevert. De gemiddelden liggen op respectievelijk 0.52 en 0.28.

Het slechtste doelpuntengemiddelde in de topscorerslijst is in handen van Gary Speed. De in 2011 overleden Welshman speelde 535 wedstrijden, het hoogste aantal van de lijst, en scoorde 81 keer. Goed voor een plek in de all-time topscorerslijst (plaats 45), maar ook goed voor een gemiddelde van 0.15.

Hoogste doelpuntengemiddelden:

  1. Harry Kane: 0.71
  2. Kun Agüero: 0.69
  3. Thierry Henry: 0.68

Laagste doelpuntengemiddelden:

  1. Gary Speed: 0.15
  2. Ryan Giggs: 0.17
  3. Emile Heskey: 0.22

Bekijk hier de verschillende all-time topscorerslijsten
Premier League
Bundesliga
Primera División

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner