26.02.2018 22:28

Napoli voorbij legendarisch Maradona-seizoen

In Napels is Diego Maradona nog altijd de grote held dankzij zijn bijdrage aan twee titels. Daar komen dit seizoen mogelijk nieuwe helden bij. Napoli is op jacht naar een nieuwe titel en behaalde al meer overwinningen dan bij het laatste kampioenschap.

Tussen 1984 en 1991 speelde Maradona voor de Azzurri, met kampioenschappen in 1987 en 1990. Dat zijn de enige twee Serie A-titels in de clubhistorie, maar dit seizoen komt mogelijk eindelijk weer een nieuwe Scudetto. Napoli is met nog elf wedstrijden te gaan de koploper van de Serie A. 

Maandagavond werd een nieuwe stap naar het kampioenschap gezet. Met de zege op Cagliari Calcio (0-5) werd al de 22ste zege van het seizoen geboekt, wat er meer zijn dan in het legendarische seizoen van 1990 waarin Maradona de ploeg naar de titel leidde (21 zeges). De huidige ploeg onder leiding van Maurizio Sarri had daar zeven wedstrijden minder voor nodig. 

Ook qua doelpuntenproductie gaat dit Napoli voorbij de helden van het laatste kampioenschap. In het seizoen 1989/1990 kwam die ploeg tot 57 doelpunten in 34 wedstrijden. Maradona leverde daaraan de grootste bijdrage met zestien goals, gevolgd door Careca (tien doelpunten) en Andrea Carnevale (acht doelpunten).

Die spelers worden voorbijgestreefd door huidige clubtopscorers Dries Mertens (zestien), José Callejón (acht) en Lorenzo Insigne (zes). Die spelers kwamen tegen Cagliari ook weer tot scoren, waarmee het totaal op zestig doelpunten werd gebracht.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner