27.02.2018 14:30

Zes Engelsen in Bundesliga is flinke zeldzaamheid

Het komt niet vaak voor dat Engelse profvoetballers in grote getalen in een andere Europese topcompetitie spelen. Dit seizoen maakten echter zes Engelsen hun opwachting in de Bundesliga. Dat zijn meer Engelse spelers dan in de afgelopen 37 jaar bij elkaar (vijf spelers). 

Opvallend is dat het allemaal jonge talenten betreft, Ryan Kent (foto onder) is met zijn 21 lentes de oudste Engelse speler die dit seizoen minuten maakte in de Bundesliga. De drie oudste spelers zijn overigens de minst bekenden bij het grote pulbiek. Kent werd dit seizoen gehuurd door SC Freiburg van Liverpool FC, maar keerde in de winterstop alweer terug. Momenteel is hij speler van Bristol City. Kaylen Hinds maakte minuten in slechts één wedstrijd namens VfL Wolfsburg, maar doet dat nu voor SpVgg Greuther Fürth in de 2. Bundesliga. Ook Mandela Egbo kwam tot slechts één optreden, in het shirt van Bor. Mönchengladbach.

  • Ryan Kent (21 jaar, SC Freiburg)
  • Kaylen Hinds (20 jaar, VfL Wolfsburg)
  • Mandela Egbo (20 jaar, Bor. Mönchengladbach)

Toptalenten
De drie jongere spelers zijn een stuk bekender. Ademola Lookman wordt dit seizoen door RB Leipzig gehuurd van Everton FC. Het grote talent speelde echter pas vier wedstrijden. Dat deed hij wel zeer recentelijk, want al zijn duels speelde hij in februari. Mogelijk heeft hij zijn plek nu in het team bemachtigd. Reece Oxfoxd wordt voor het tweede opeenvolgende seizoen gehuurd door Bor. Mönchengladbach van West Ham United, terwijl de nog maar zeventienjarige Jadon Sancho in het shirt van Borussia Dortmund actief is. Het supertalent kwam afgelopen zomer van een kleine acht miljoen over van Manchester City en speelde al zes Bundesliga-wedstrijden

  • Ademola Lookman (20 jaar, RB Leipzig)
  • Reece Oxfoxd (19 jaar, Bor. Mönchengladbach)
  • Jadon Sancho (17, jaar Borussia Dortmund)

Hargreaves
Steve McManaman en Owen Hargreaves waren begin deze eeuw opvallende verschijningen bij een Europese topclub, maar niet in geboorteland Engeland. McManaman was jarenlang middenvelder bij Real Madrid, terwijl Hargreaves eveneens specialist was in dezelfde linie. Hij verdedigde jarenlang (van 2000/2001 tot en met 2006/2007) de clubkleuren van Bayern München en was dus één van de vijf Engelsen die in de Bundesliga speelden afgelopen 37 seizoenen. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner